.
.
01 / 05
02 / 05
03 / 05
04 / 05
05 / 05

Asistență medicală ambulatorie

Din octombrie 2014 pacienților cu boli cronice din orașul Cahul și împrejurimile lui le este acordată îngrijire de specialitate la domiciliu de către asistentele medicale din cadrul proiectului.

Nevoia persoanelor vârstnice din Republica Moldova este foarte mare. Mulți bătrâni fiind săraci, bolnavi și singuratici. Copiii lor fiind adesea stabiliți în străinătate, deoarece în Moldova nu pot găsi de lucru. Când un bătrân în Moldova se împiedică și își fracturează șoldul, aceasta înseamnă de cele mai multe ori, că acel om este sortit să își petreacă tot restul vieții în scaunul cu rotile. Din păcate aproape niciodată nu e posibil să fie acordat un ajutor medical de urgență. În aceeași situație se află și oamenii ce suferă un accident vascular cerebral. Pentru ei nu este prevăzută o bună asistență medicală de urgență ca la noi în Europa de Vest. Oamenii cad deseori la pat și mor mult mai repede decât ar trebuie.

Asistentele medicale din cadrul proiectului de îngrijire la domiciliu sunt foarte prețuite de pacienți. Ele sunt pentru ei ca niște raze de soare calde.

O echipă de instructori din Elveția (de la organizația Lumină în Est) a organizat cursuri de formare în domeniul asistenței medicale ambulatorie în orașul Cahul, la care au participat și multe persoane din regiuni mai îndepărtate.

Scopul proiectului e ca cât mai mulți bolnavi și invalizi din zonă să profite de asistență medicală de specialitate la domiciliu.